myynti.jpg

Moduloi - ja myy enemmän

Moduloitujen tuotteiden ostaminen on helpompaa. Asiakas voi valita valmiiksi mietittyjä, yhteensopivia vaihtoehtoja, eikä ole pelkoa toimimattoman prototyypin saamisesta. Moduloitujen tuotteiden hinnoittelukin on selkeää.

Erityisesti tarjousvaiheessa voidaan modulaarisen rakenteen avulla luoda helposti potentiaalisen asiakkaan toivomuksen kaltainen ehdotus lopputuloksesta. Kun tarvittavat moduulit ovat tiedossa, on mahdollista antaa välittömästi tarkka tarjous asiakkaalle lopullisesta tuotteesta. Tarjottu konstruktio ei myöskään perustu jollekin toiselle asiakkaalle toimitettuun tuotteeseen, joka on muokattu sopimaan uuden asiakkaan spesifikaatioihin.

Asiakas oli suunnitellut itselleen uniikin keittiön yhdessä Ikean myyjän kanssa. Asiakas kysyi, milloin tilaus olisi tehtävä, jotta tuotteet voitaisiin toimittaa haluttuna ajankohtana.

“Jos olet tullut tänne tarpeeksi isolla autolla, voidaan tavarat nostaa heti kyytiin”, oli vastaus.

Valmiiden tuotteiden sijasta Ikea varastoi niiden moduleita. Kohtuullisesta modulivalikoimasta voidaan koota uskomaton määrä lopputuotteita ja niiden yhdistelmiä.

Kun tuotteet on moduloitu, on eri vaihtoehtojen esittäminen asiakkaalle selkeää. Joskus “pitkästä tavarasta” valmistettavien asiakaskohtaisten tuotteiden myyjä painostaa asiakkaan ottamaan kantaa sellaisiin yksityiskohtiin, johon asiakkaan asiantuntemus ei edes riitä. Tällainen kannanotto saattaa aiheuttaa ongelmia koko toimitusketjulle suunnittelusta toimitukseen.

ModulPlan_Logo2.jpg

ModulPlan-palvelumme auttaa myymään enemmän. Lue lisää >>