Pivota

Nokia MikroMikko 2 vuosimallia 1986

Vuonna 1986 suuressa konsernissa tuotekehitystehtävissä työskennellyt Ilkka Klemetti näki naapurifirmassa AutoCAD-suunnitteluohjelmiston, joka toimi mikrotietokoneessa. Eikä se maksanut miljoonia, kuten sen ajan järeät CAD-järjestelmät. Klemetti hankki itselleen Nokia MikroMikko -tietokoneen oheislaitteineen ja alkoi räätälöidä suunnittelujärjestelmiä AutoCAD-ohjelmiston päälle. Pivota Ky oli syntynyt ja se alkoi omalta osaltaan siirtää Suomea digitaalitekniikan aikakauteen.

Alusta alkaen yritys oli mukana AutoCAD-sovelluskehittäjäverkostossa. Hieman myöhemmin myös Microsoft Certified Partner -kumppanuusohjelmassa ja SolidWorks-kehittäjäverkostossa. 2000-luvun alussa oli enää vaikea matkustaa Suomen teillä muutamaa tuntia kauempaa kohtaamatta Pivotan järjestelmillä suunniteltuja tuotteita: teollisuushalleja, mastoja, kuorma-auton perävaunuja ...

Pivotan toiminta alkoi integroitua yhä syvemmälle asiakkaiden liiketoimintaan ja tuotekehitykseen, ei enää pelkkään suunnittelutyön automatisointiin. Takana oli oivallus siitä, että automatisoimalla epämääräistä toimintaa saadaan aikaan tehokkaampaa epämääräistä toimintaa. Ei sen enempää. Sillä ei päästä kovinkaan pitkälle kovassa kilpailussa.

Muun kehitystoiminnan lisääntyessä ohjelmistotuotanto ajettiin alas vuosien 2015-2017 aikana ja sen jälkeen Pivota on keskittynyt asiakkaidensa toimintaprosessien ja tuotteiden kehittämiseen sellaisiksi, että ne parhaiten tukevat asiakkaan liiketoimintaa ja strategioita.

Pivota on muodostanut ympärilleen laajan asiantuntijaverkoston, joka pystyy parhaalla mahdollisella tavalla pureutumaan asiakkaidensa tuloksenteon parantamiseen. Tuotteiden modulointi on yksi avaintekijä kun halutaan parantaa yrityksen kannattavuutta. Tuotemoduloinnissa olemme yksi Suomen kärkipään asiantuntijoista.